Dat bewegen gezond is, weet iedereen. Waar de meeste mensen niet bij stil staan is dat góéd bewegen daarbij heel belangrijk is. Regelmatig zie ik cliënten in mijn praktijk waarbij het bewegen niet goed gaat. Goed bewegen is niet voor iedereen vanzelfsprekend.

Een goed voorbeeld hiervan is de man die bij me kwam met pijn in zijn rug. ’s Morgens bij het opstaan is hij wat stijver, maar na een warme douche en wat bewegen gaat het een stuk beter, vertelt hij. Mijn oudere cliënten zullen zich in dit verhaal wel herkennen. Je wandelt of fietst nog graag, maar daarna heb je toch een pijnlijke rug of stijve schouders. Ongewone bewegingen ga je vermijden, omdat je voorzichtiger geworden bent. Een ongelukje zit tenslotte in een klein hoekje. En misschien is je evenwicht niet meer zo goed als je gewend was.

Jongeren met klachten

Maar ook jongere mensen kunnen klachten ervaren. Je hebt net even te fanatiek gesport of een verkeerde beweging gemaakt. Elke dag in dezelfde houding aan je bureau zitten levert ineens pijn op. Even rustig aandoen helpt vaak wel, maar soms houd je klachten. Je gaat de gevoelige plek ontzien en krijgt klachten op een heel ander plek in je lichaam. Beter leren voelen hoe je lijf eigenlijk werkt, gebruik leren maken van de optimale balans in je lichaam, kun je op elke leeftijd leren!

Diverse therapieën

In de 28 jaar dat ik nu werkzaam ben als bewegingstherapeut heb ik mij verdiept in diverse therapieën en daar uitgehaald wat voor mij het beste werkt. Ik kijk en luister goed naar jou en stem daar mijn behandeling op af. Het bewegen van mensen en wat mensen beweegt boeit mij na al die jaren nog steeds, of misschien wel steeds meer! Mijn ervaring en expertise liggen vooral bij het behandelen van mensen met rug- en nekklachten, hoofdpijn, stress- en spanningsklachten en adem- en slaapproblemen.

Balans en ademhaling

De laatste jaren haal ik vooral veel resultaat uit balans- en ademhalingstherapie. In ongeveer 6 lessen oefentherapie volgens de ‘Balanstherapie Dunnewolt’ leer ik je meer balans te creëren in je eigen lichaam. Je gaat de samenwerking tussen hoofd, buik en voeten ervaren. Hierdoor verbetert je ademhaling, je leert hoe je de wervelkolom soepel kunt houden en hoe je makkelijker kunt staan, zitten en lopen. Dit geeft elke dagelijkse beweging dus meer effect.

Heb jij klachten en wil je ervaren wat ik voor je kan doen? Bel me (06-28528913) en we maken een afspraak. Of neus lekker verder op mijn site voor meer informatie.